FD-atelier | Fulkaan Akademy

2015 | Muziektheater | FD-atelier

Functie| Muzikaal leider

Opdrachtgever | Keunstwurk

 

In Augustus 2015 geeft Kees van der Meer samen met Maartje Ghijsen een theater-muziek week in schouwburg De Lawei te Drachten, genaamd het Friesch Dagblad atelier.

 

In deze bijzondere week zijn de jongeren zelf het onderwerp, het materiaal en de makers van hun performance. Maartje en Kees begeleiden de 16 jongeren zodanig dat de groep binnen een korte tijd veel materiaal genereert. De liederen, teksten, beats en dansen worden gemonteerd tot een muzikale theatrale performance.

 

Het FD-atelier is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen het Friesch Dagblad en de Fulkaan Akedemy, onderdeel van Keunstwurk, een Friese project organisatie voor de kunsten. Binnen de Fulkaan Akademy krijgen jongeren uit Friesland de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen.

 

De deelnemers van het het FD-atelier zijn allemaal jongeren die ooit in de rubriek ‘Jong Geleerd’ hebben gestaan. In deze rubriek van het Friesch Dagblad worden jongeren geïnterviewd die een grote passie voor muziek hebben. Zoals bijvoorbeeld Anne Möricke die zo gek is op haar ukelele dat ze ermee slaapt! Heel Friesland kon het proces volgen omdat het Friesch Dagblad dagelijks berichtte over deze activiteit.