kees

 

Kees van der Meer | Componist | Muzikaal leider

 

Ik maak muziekIMG_6783 ja.jpg SITE 1

Muziek die ontroert
Muziek waar je om moet lachen

Muziek die je laat dansen

Muziek die meer zegt dan woorden

Muziek die verbindt

Muziek die leeft.

 

Met mijn creativiteit,

muzikaliteit, vindingrijkheid,

passie en betrokkenheid,

laat ik muziek spreken door te luisteren;

Luisteren naar de ander, de omgeving,

de context, het verhaal.

 

Zo werk ik, daar hou ik van.

 


 

Intro

Kees van der Meer (1981) is componist en muzikaal leider. Hij componeert, produceert en maakt muziek voor diverse theatermuziekprojecten. Daarnaast is hij o.a. onderzoeker, docent methodiek/didactiek, cross arts en wereldmuziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

 

Kees studeerde Docent Muziek en Compositie, Muziek en Studioproductie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Vervolgens rondt hij zijn Master of Music af aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht.

 

Educatie

Kees is docent aan het Prins Claus Conservatorium en onderzoeker van de onderzoeksgroep Kunsteducatie van het Kenniscentrum Kunst & Samenleving van de Hanze Hogeschool Groningen. Samen met lector Evert Bisschop Boele doet Kees onderzoek naar idio-cultureel muziekonderwijs in de praktijk. Ook heeft Kees jaren in het voortgezet onderwijs muziek gegeven zowel op het Berlage Lyceum te Amsterdam als op het Werkman College te Groningen. Ook verzorgt hij op aanvraag workshops. Muziek maken en muziek beleven vormen zijn het uitgangspunt.

 

Theater en Televisie

Kees componeert en produceert veelvuldig op projectbasis. Hij verzorgde bijvoorbeeld de muziek voor de Friese tv-serie I.K. en de band Ikaros. Kees wordt veel gevraagd voor theaterproducties op uitdagende locaties. Waar grote groepen mensen muziek in maken en verschillende disciplines bij elkaar komen. Zo componeert hij in 2014 onder meer de muziek voor het theaterspektakel rond de in gebruik name van de Johan Frisosluis in Stavoren met koning Willem Alexander als speciale gast. Zo maakt hij muziektheater in een Aquaduct, in een kas, op een vlot, maar ook in concertzalen als de Oosterpoort waar hij projecten in opdracht van het Noord Nederlands Orkest leidt.

 

Band

Kees is bandleider en toetsenist van de band Concrete Sneaker geweest. De groep is onder meer bekend van Noorderslag, 3FM en Join the Beat. Ook speelt Kees als freelance toetsenist in verschillende formaties.

 

Werkwijze

Kees zet met zijn expertise, humor en enthousiasme jong en oud in beweging. Kleine of grote groepen, geen probleem. Hij is vindingrijk en doelgericht en streeft binnen de gegeven mogelijkheden naar het hoogst haalbare. Hij zet zich met overgave in om ieders kwaliteiten zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

 

Passende muziek voor ieder project

Kees stemt zijn composities en producties nauwgezet af op iedere gebeurtenis. Daartoe kan hij veel muziekstijlen inzetten, variërend van klassiek tot pop, van jazz tot wereldmuziek. Bij de productie maakt hij graag gebruik van een fantastische ervaren groep professionals die hij om zich heen heeft verzameld.

 

Community Art

Kees heeft veel ervaring met sociaal geëngageerde kunstopdrachten. De afgelopen jaren deed hij zowel in binnen- als buitenland community art projecten.

In Tanzania en Zambia werkt hij samen met lokale bevolking, in Nederland doet hij bijvoorbeeld projecten in verschillende bejaardentehuizen. Hij componeert muziek met patiënten in een tbs-kliniek, maar schrijft bijvoorbeeld ook een jongerenopera voor het Jonge Harten Festival in Groningen. Steeds opnieuw weet hij de verhalen van zijn doelgroep, zijn (muzikale) beginsituatie te transformeren tot een hoogstaand artistieke voorstelling of product waarin de betreffende gemeenschap centraal staat.