kees

 

Kees van der Meer | Componist | Muzikaal leider

 

Ik maak muziekIMG_2125 - Version 2

Muziek die ontroert
Muziek waar je om moet lachen

Muziek die je laat dansen

Muziek die meer zegt dan woorden

Muziek die verbindt

Muziek die leeft.

 

Met mijn creativiteit,

muzikaliteit, vindingrijkheid,

passie en betrokkenheid,

laat ik muziek spreken door te luisteren;

Luisteren naar de ander, de omgeving,

de context, het verhaal.

 

Zo werk ik, daar hou ik van.

 


 

Intro

Kees van der Meer (Goënga, 1981) woont in Amsterdam en verzorgt muziekprojecten in binnen- en buitenland.

Ook is hij docent methodiek en wereldmuziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

 

My first Case

Op zijn dertiende schrijft Kees vol passie zijn eerste compositie My first case. Het kan niet uitblijven, Kees gaat zijn grote liefde, de muziek, achterna. Aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen volgt hij de opleiding Docent Muziek. In zijn derde studiejaar wordt hij gevraagd als docent muziek aan het Werkman College in Groningen. Op deze school werkt hij 10 jaar lang en doet daarnaast nog de studie Compositie Muziek en Studioproducties aan hetzelfde conservatorium. In 2009 voltooit Kees zijn Master of Music aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

 

Educatie

Kees van der Meer is docent aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en docent Muziek op het Berlage Lyceum te Amsterdam. Ook verzorgt hij op aanvraag workshops. Muziek maken en muziek beleven vormen een belangrijk uitgangspunt.

 

Theater en Televisie

Kees is vaste componist bij de theatergroepen van De City Speelt uit Weesp.

Kees componeert en produceert veelvuldig op projectbasis. Hij verzorgde bijvoorbeeld de muziek voor de Friese tv-serie I.K. en de band Ikaros. In 2014 componeert hij onder meer de muziek voor het theaterspektakel rond de in gebruik name van de Johan Frisosluis in Stavoren met koning Willem Alexander als speciale gast.

 

Band

Kees is bandleider en toetsenist van Concrete Sneaker, onder meer bekend van Noorderslag, 3FM en Join the Beat. Ook speelt Kees als freelance toetsenist in verschillende formaties.

 

Werkwijze

Kees zet met zijn expertise, humor en enthousiasme jong en oud in beweging. Kleine of grote groepen, geen probleem. Hij is vindingrijk en doelgericht en streeft binnen de gegeven mogelijkheden naar het hoogst haalbare. Hij zet zich met overgave in om ieders kwaliteiten zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

 

Passende muziek voor ieder project

Kees stemt zijn composities en producties nauwgezet af op iedere gebeurtenis. Daartoe kan hij veel muziekstijlen inzetten, variërend van klassiek tot pop, van jazz tot wereldmuziek. Bij de productie maakt hij graag gebruik van een fantastische ervaren groep professionals die hij om zich heen heeft verzameld.

 

Community Art

Kees heeft veel ervaring met sociaal geëngageerde kunstopdrachten. De afgelopen jaren deed hij zowel in binnen- als buitenland community art projecten.

In Tanzania en Zambia werkt hij samen met lokale bevolking, in Nederland doet hij bijvoorbeeld projecten in verschillende bejaardentehuizen. Hij componeert muziek met patiënten in een tbs-kliniek, maar schrijft bijvoorbeeld ook een jongerenopera voor het Jonge Harten Festival in Groningen. Steeds opnieuw weet hij de verhalen van zijn doelgroep, zijn (muzikale) beginsituatie te transformeren tot een hoogstaand artistieke voorstelling of product waarin de betreffende gemeenschap centraal staat.