Kleuter Popconcert

2013 – | Muziekdocent

 

Ieder jaar krijgen de bovenbouwklassen muziek (4 VWO en 4 HAVO) van het Berlage Lyceum in Amsterdam de opdracht een ‘Popconcert voor Kleuters’ te maken. Naar aanleiding van een prentenboek of een bestaand verhaal maken de leerlingen een aantal eigen nummers. Deze liedjes vormen de basis voor een muzikale voorstelling die uitgevoerd wordt op een basisschool in Amsterdam.

 

 

Verslag van het Kleuterpopconcert 2015

Bedolven onder de bedankjes

 

De leerlingen zijn al vroeg op de WSV basisschool aanwezig om het muziekinstrumentarium en verdere apparatuur op te bouwen in het gymlokaal. Na een snelle soundcheck komen om tien uur ’s ochtends de eerste kleuters de zaal binnen om te luisteren naar drie muzikale verhalen.

 

De kinderen kijken en luisteren ademloos naar de voorstelling. Ze dansen, zingen, roepen en lachen van plezier. Na het laatste muzikale verhaal willen ze nog helemaal niet weg. Of mijn leerlingen niet nog een verhaal hebben!

 

Mijn leerlingen doen het fantastisch. Met heel veel zorg, aandacht en inzet geven ze hun voorstelling. Het lukt de leerlingen de kinderen mee te nemen in hun fantasie. De personages op het podium komen echt tot leven. Met resultaat: de kinderen hangen aan hun lippen. Ze worden ook steeds beter in de interactie met de kleuters, wat mijn leerlingen duidelijk veel plezier geeft.

 

Deze voorstelling is voor iedereen een feestje. Na afloop worden de leerlingen als echte popsterren bedolven onder bedankjes en handjes.

 

langwerpig_web